sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kevät ikkunalla

Löysin tämän kivan vanhan Arabian ruukun kirpparilta jo tammikuussa ja siitä asti se on välillä ollut ikkunalla sulostuttamassa elämääni mukavalla siluetillaan ja odottamassa kevättä ja valoa.
Reilu viikko sitten ajattelin että on jo aika ja kylvin siihen siemeniä, odotin tovin ja toisenkin kunnes nyt viikonlopulla huomasin että siellähän itää. Kevät on siis vihdoin tullut, ainakin näin basilikan muodossa. Jokohan sitä uskaltaisi laittaa jo jotain muutakin tulemaan. Onko teillä lukijoilla jo ikkunaviljelyt käynnissä? 
I found this vintage Arabia plant pot in january and it has been waiting since till the spring and light finally came. Now my baby basils are just over week old and I'm starting to think if I could plant something else too or is it still a bit early here in Finland?

17 kommenttia:

  1. Siemenien istutus olisi ensi viikon hommaa mikäli flunssasta selvitään kunnialla! Sitä ennen keskitytään hengittämiseen ja pakolliseen juttuihin, kuten lapsen ruokintaan ja koiran ulkoilutukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, itsekin tässä rypenyt kohta viikon flunnssan kourissa :-)

      Poista
  2. Eilen laitin kasvamaan basilikaa sekä persiljaa ( joku iso röpölehtinen lajike ). Kasvun ihmettä odotellessa täälläkin! Valkosipulin kynsiäkin vois laittaa sekä herneen versot vois olla kiva juttu. Mutta ensin ostamaan lisää multaa sekä suihkupullo ( molemmat j ostoslistalla )!

    VastaaPoista
  3. Täällä on tomaatit ja chilit jo pitkällä, taimet koulittu ja sitä rataa. :D

    VastaaPoista
  4. Minulla on paprikat jo 10 cm mittaisia ja ikkunalaudalta löytyy myös persiljaa, chiliä ja ruohosipulia. Jääkapissa odottaa laventelin siemenet itämistään :) Innolla toivon, että saisi edes jostain hyvää satoa kun viimevuosina se on jäänyt aika niukalle. Vielä olisi edessä pienen kasvihuoneen hankinta parvekkeelle :)

    VastaaPoista
  5. Minulla on orvokit ja chiliä kasvamassa...niin ja herneenversoja ja auringonkukkaa...salaatteihin..:)

    VastaaPoista
  6. Tällä viikolla vasta laittelen. Ihan pakko on kehua hienolinjaista ruukkua!! :)

    http://kotiani.blogspot.fi

    VastaaPoista
  7. Mulla on tuo sama Arabian ruukku mutta pidempänä ja mattana. En oo koskaan nähnyt noita retroruukkuja kiiltävinä aikaisemmin. Hieno on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh! Mä en ole ikinä nähnyt näitä mattana, kuulostaa upealta.

      Poista
  8. Vau mikä ruukku!
    Minulla on jo siemenistä kylvetyt pelargonit, chilipaprika, tilli ja suklaakukka pikkutaimina. Niistä tulee niin kevätfiilis, vaikka ulkona kuinka pakastaisi ; )

    VastaaPoista
  9. Hieno ruukkulöytö! Tarkoitus olis laittaa punahatun ja valkoukonhatun siemenet itämään huomenna. Pari viikkoa sitten keräilin niitä siemeniä pihalta talventörröttäjistä, eli jännää nähdä lähteekö kasvamaan. Kevät on jo sisällä, vaikka jääkaapin itäneissä porkkanoissa ja perunoissa;)

    VastaaPoista
  10. Onpahan hieno ruukku. Onko tuon valmistusajankohdasta kellään haisua? Meillä tulollaan summittaisesti basilikaa,sitruunamelissaa, rucolaa. Laitettiin malttamattoma aurinkoisina päivinä mullat tulille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohjan leiman perusteella veikkaisin vuosia 1949-1964 (http://www.laatutavara.com/?page=leimat)

      Poista
  11. Hieno ruukku.
    Laventeli on kellarissa jäähyllä (Älä kysy, tein kuten pussin kyljessä luki), chilit nostattelee päätään ja kukkasia olen jo kylvänyt. Ylläri oli oman pihan samettiruusut, joiden siemeniä keräsin (turhan paljon) viime syksynä. Ne itivät muutamassa päivässä ja nyt alkoi hillitön maitopurkkien ja pikkuruukkujen metsästys! Ulkona on harmaata ja lumista mutta ikkunalla vihertää!

    VastaaPoista
  12. Miulla myös ekaa kertaa laventeli tulossa ja jääkapissa on. Toinen viikko menossa, ei vielä mitään elonmerkkiä. Kukkakaalit, tomaatit, paprikat nouseet jo, mansikoissa pientä yritystä vielä.
    Olen seuraillut blogiasi jo jonkun aikaa ja aivan koukussa, vaikka sisustustyyli ei liippaa läheltäkään omaani =)

    VastaaPoista
  13. Minäkin laitoin basilikaa jo jokin aika sitten, siemenet kyllä itivät tosi nopeasti mutta sitten kasvu tyssäsi. Muutama hento itu tuolla ruukussa vielä sinnittelee mutta ei kyllä mitään tähän verrattavaa. Pitäisiköhän vaan suosiolla kylvää vielä toinen erä kun tässä vielä hyvin ehtii?

    VastaaPoista